Privatnost podataka

Baš kao što se i online kupovina u eKupon zasniva na saradnji, eKupon sarađuje s korisnicima i po pitanju njihove privatnosti. Ovom Obaviješću o zaštiti privatnosti i ličnih podataka informiramo Vas o tome kako prikupljamo i koristimo Vaše lične podatke te kome ih otkrivamo i kako im možete pristupiti, promijeniti ih ili ukloniti.
Naši korisnici svakim danom pomažu nam da eKupon bude bolji. Možete nam pomoći na taj način da podatke koje uneseš budu ispravni i detaljni. U nastavku možete pronaći objašnjenje zašto su nam potrebni ti podaci kao i informacije o tome kako do njih dolazimo i kako ih koristimo.
U ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i ličnih podataka „lični podaci“ označavaju bilo koje Vaše podatke,na primjer, ime, adresu, e-mail, broj telefona itd.
eKupon prikuplja, koristi, obrađuje i prosljeđuje lične podatke u skladu s važećim propisima koji reguliraju zaštitu ličnih podataka.


Razlozi zašto prikupljamo Vaše podatke su slijedeći:


1. Lakša komunikacija sa korisničkom podrškom - Kako bi naš uposlenik Podrške korisnicima mogao odgovoriti na pitanja, trebaju nam Vaši lični podaci poput imena i prezimena ili e-mail adrese.Ove se informacije koriste kako bismo na Vaša pitanja odgovorili što bolje i potpunije.
2. Registracija i kupovina online - Kad se registrujete potrebno je da unesete ime i prezime i e-mail adresu. Kada se odlučite da obavite kupovinu kupona na eKuponu, zatražit ćemo Vaše lične podatke i podatke osobe koja će kupon koristiti, odnosno ime i prezime korisnika kupona. Takve ćete podatke dati i prilikom obavljanja kupovine tj. plaćanja ponude online. Vašim osobnim informacijama na internet stranici www.ekupon.ba možete pristupiti pomoću loznike/passworda i korisničkog imena odnosno mail adrese. S obzirom da je loznika/password kriptirana preporučujemo da ih nikome ne otkrivate. Vaše lične informacije se čuvaju na serveru kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe. Određene osjetljive informacije se kriptiraju koristeći
Secure Socket Layer (SSL) tehnologiju, na taj način nastojimo osigurati da su Vaše osobne informacije van dosega neovlaštenom korištenju.
3. Marketing - Kad nam date lične podatke, time nam dajete i dopuštenje da Vas kontaktiramo u marketinške svrhe koje mogu uključivati pisma, telefonske pozive, SMS-ove ili e-poštu. Pobrinut ćemo se da Vam šaljemo newsletter za ponude za koje mislimo da će Vas zanimati. Ako ne želite da Vaše podatke koristimo u te svrhe, možete bilo kad promijeniti postavke svoga „Profila“ ili otkazati prijavu na newsletter prateći poveznicu na dnu newslettera koji Vam pošaljemo. 

Spremanje, dostupnost i izmjena podataka


Uvijek ćete imati pristup svim ličnim podacima koje podijelite s eKuponom. Kad sačuvate „Profil“ nainternetskoj stranici, sami/sama možete mijenjati detalje svoga računa. Također, podatke možete promijeniti tako da nam pošaljete e-mail.
Ako želite znati koje Vaše lične podatke eKupon ima, molimo Vas da nam pišete na [email protected]. Poduzimamo odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu Vaših ličnih podataka od svih predvidivih rizika.
Sigurnost Vaših podataka vrlo je važna eKuponu.

Podaci koje automatski prikupljamo

Kako bismo održavali svoju internetsku stranicu i osigurali njezino funkcionisanje, eKupon koristi tehnologiju koja se obično naziva „kolačićima“ (cookies). Kolačići su male datoteke koje šaljemo na Vaš računar, a mi im kasnije možemo pristupiti. Mogu biti privremeni ili stalni te koristiti, na primjer, Javascrípt ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima, našu stranicu možete pretraživati bez poteškoća, a Vama će se prikazivati oni rezultati za koje ste pokazali najviše interesa. Kolačići nam pokazuju šta Vas i druge posjetitelje naše internetske stranice zanima, a to nam pomaže poboljšati njeno korištenje za sve.


Različite vrste kolačića


Neophodni kolačići omogućuju pretraživanje internetske stranice i korištenje njezinih neophodnih funkcija. Kolačići učinkovitosti prikupljaju anonimne informacije o stranicama koje posjećuješ. To nam govori koje su ponude najpopularnije i što korisnike na našoj stranici zanima.
Funkcijski kolačići pamte odabire i poboljšavaju sljedeće posjete stranici.
Oglašivački kolačići omogućuju dijeljenje i slanje informacija drugim internetskim stranicama koje bi korisniku mogle biti važne.
Kolačićima spremljenima na Vašem, računaru možete pristupiti kad posjetite našu internetsku stranicu.

Kako se koriste Vaši podaci

U skladu s ovom Obavijesti, osiguravamo da nikad nećemo prodati i/ili proslijediti ili na drugi način ustupiti Vaše lične podatke nepovezanim trećim stranama.
Povremeno ipak trebamo uključiti druge kompanije kako bi nam pružile neke usluge. U nekim slučajevima tim kompanijama moramo dati neke informacije kako bi one pružile uslugu nama te, u konačnici, korisniku. Usluge koje pružaju neke druge kompanije uključuju marketinšku pomoć, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, pružanje usluga za kupce te slanje poruka u naše ime pa te kompanije trebaju znati i Vaše podatke. Ograničit ćemo lične podatke koje tim kompanijama dajemo i
imat će pristup jedino onim podacima koji su im potrebni u posebno određene svrhe. eKupon iste strogo nadgleda kako bismo bili sigurni da je privatnost naših kupaca uvijek zaštićena.

Ako nam korisnik da ime i prezime druge osobe, također treba imati dopuštenje te osobe da za davanje ličnih podatke i korištenja u određene svrhe. Kad nam korisnik da takve podatke, time izjavljuje da ima dopuštenje osobe čije podatke dajete.
Ponekad ćemo neke lične podatke korisnika proslijediti eKupon prodajnom mjestu (ili nekoj drugoj kompaniji koju uključimo kako bi nam pomogla tebi pružiti usluge) u drugim zemljama u skladu s važećim propisima koji reguliraju zaštitu ličnih podataka. Ali, mi uvijek zadržavamo administrativna, tehnička i fizička prava za zaštitu ličnih podataka koji se proslijede drugim zemljama odnosno kompanijama,od neovlaštenog otkrivanja, korištenja, mijenjanja ili uništavanja.
Vaše lične podatke možemo otkriti kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim obvezama, na primjer, na zahtjev policije. Također, Vaše lične podatke možemo podijeliti ako se naša kompanija (ili dio nje) proda i kupac kompanije treba tvoje podatke kako bi nastavio pružati usluge.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi privatnosti podataka, ili ako želite promijeniti ili ažurirati neke od podataka molimo Vas da nam pošaljete email poruku s potrebnim informacijama na našu email adresu..

Registracijom/otvaranjem korisničkog računa na internetskoj stranici www.ekupon.ba smatra se da je korisnik ovu izjavu o privatnosti podataka u cjelosti pročitao, razumio i prihvatio.

eKupon je vodeća online platforma namijenjena online kupovini, koja svojim korisnicima nudi nevjerovatne popuste za atraktivne usluge i proizvode u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i regiji.

Partnerima nudimo veliku promociju na ekupon platformi i vodećim portalima, nove klijente, zaradu bez dodatnih troškova i naravno garantovan novac.

Podrška korisnicima Ponedjeljak - Petak 08:00-16:00
Copyright © 2024 - eKupon d.o.o.